۱-۴- اهداف تحقیق
هدف اصلی تحقیق:
تعیین تاثیرسرمایه اجتماعی بر مدیریت استعداد در شبکه های بهداشت و درمان استان گیلان
اهداف فرعی تحقیق:
۱- مشخص نمودن تاثیر بعد رابطه ای سرمایه اجتماعی بر مدیریت استعداددر شبکه های بهداشت و درمان استان گیلان
۲- مشخص نمودن تاثیر بعد شناختی سرمایه اجتماعی بر مدیریت استعداددر شبکه های بهداشت و درمان استان گیلان
۳- مشخص نمودن تاثیر بعد ساختاری سرمایه اجتماعی بر مدیریت استعداددر شبکه های بهداشت و درمان استان گیلان
۱-۵- سئوال اصلی تحقیق
- آیا بین سرمایه اجتماعی و مدیریت استعداد در شبکه های بهداشت و درمان استان گیلان رابطه معناداری وجود دارد؟
۱-۶- فرضیه های تحقیق
فرضیه اصلی تحقیق:
بین سرمایه اجتماعی و مدیریت استعداددرشبکه های بهداشت و درمان استان گیلان رابطه معناداری وجود دارد.
فرضیه های فرعی تحقیق:
فرضیه فرعی اول- بین بعد رابطه ای سرمایه اجتماعی ومدیریت استعداددرشبکه های بهداشت ودرمان استان گیلان رابطه معناداری وجوددارد.
فرضیه فرعی دوم- بین بعد شناختی سرمایه اجتماعی ومدیریت استعداددرشبکه های بهداشت ودرمان استان گیلان رابطه معناداری وجوددارد.
فرضیه فرعی سوم- بین بعد ساختاری سرمایه اجتماعی ومدیریت استعداددرشبکه های بهداشت ودرمان استان گیلان رابطه معناداری وجوددارد.
۱-۷- روش تحقیق
تحقیق حاضر از حیث هدف، یک تحقیق کاربردی است وازحیث نوع تحقیق، در زمره تحقیقات توصیفی- همبستگی
میباشد.
۱-۸- متغیرهای تحقیق
متغیر وابسته این تحقیق، مدیریت استعداد است و متغیرهای مستقل،ابعاد سرمایه اجتماعی( بعد رابطه ای ، بعد شناختی، بعد ساختاری) میباشند.
۱-۹- جامعه آماری
جامعه آماری این تحقیق شامل کلیه مدیران عالی ، میانی شبکه های بهداشت ودرمان استان گیلان است که در مجموع ۲۵۰نفر میباشند. نمونه گیری به به صورت خوشه ای انجام شده است.
۱-۱۰- روش های تجزیه و تحلیل آماری
در این تحقیق، از روش تحلیل عاملی تاییدی و مدل یابی معادلات ساختاری و نرم افزار لیزرل جهت تجزیه و تحلیل داده ها و یافته های تحقیق استفاده شده است.
۱-۱۱- قلمرو تحقیق
۱-۱۱-۱- قلمرو موضوعی : از نقطه نظر موضوعی، موضوع کلی در حیطه علم مدیریت منابع انسانی و به صورت خاص، بررسی تاثیر سرمایه اجتماعی بر مدیریت استعداد میباشد.
۱-۱۱-۲ – قلمرو مکانی : این پژوهش در شبکه های بهداشت و درمان استان گیلان اجرا گردیده است.
۱-۱۱-۳- قلمرو زمانی: این تحقیق در بازه زمانی پائیز۹۱ تا تابستان ۹۲ صورت گرفته است.
۱-۱۲- سازماندهی پژوهش
پژوهش حاضر در پنج فصل به شرح زیر تنظیم شده است :
در فصل اول، کلیات تحقیق و در فصل دوم ادبیات تحقیق ارائه شده است . فصل سوم به روش شناسی تحقیق می پردازد.درفصل چهارم اطلاعات به دست آمده و یافته های تحقیق مورد تجزیه و تحلیل قرار می گیردودر فصل پنجم نتیجه گیری به همراه پیشنهادهایی جهت بهبود وضع موجود ارائه می شود. سپس منابع و چکیده انگلیسی و درپایان پرسشنامه در بخش ضمائم آمده است.
فصل ۱
کلیات تحقیق
فصل ۲
ادبیات تحقیق
فصل ۳
روش تحقیق
فصل ۴
تجزیه وتحلیل یافته ها ها
فصل ۵
نتیجه گیری و پیشنهادات
شکل ۱- ۱- سازماندهی پژوهش
۱-۱۳- تعریف واژگان و اصطلاحات تحقیق
۱-۱۳-۱- مدیریت استعداد:
مدیریت استعداد به عنوان سیستمی برای شناسایی، استخدام، پرورش، ارتقا و نگهداری افراد مستعد، با هدف بهینه کردن توان سازمان به منظور تحقق نتایج کسب و کار، تعریف شده است(کارت رایت[۳]، ۱۳۸۷).
۱-۱۳-۲- جانشین پروری:
اشاره به فرایندهایی دارد که طی آن ها استعدادهای انسانی سازمان، برای تصدی مشاغل و مناصب کلیدی آن در آینده، شناسایی شده و از طریق برنامهریزیهای متنوع آموزشی و پرورشی برای تصدی این مشاغل آماده میشوند( فرامرزورفیعی،۱۳۸۹).
۱-۱۳-۳- سرمایه اجتماعی:
سرمایه اجتماعی را مجموعه منابع بالقوه و واقعی به کار گذاشته شده در درون شبکه ای از روابط یک فرد یا واحد اجتماعی، قابل دسترس از طریق آن ها، و نشأت گرفته از آن ها تعریف میکنند. سرمایه اجتماعی را با رویکرد سازمانی در سه طبقه جای میدهند : ساختاری، رابطه ای و شناختی (ناهاپیت و گوشال [۴]،۱۹۹۸ ، ص۲۴۶)
-
-
-
- بعد ساختاری سرمایه اجتماعی:
-
-
بعد ساختاری شامل میزان ارتباط افراد در یک سازمان می شود، الگوی کلی ارتباطات که در همه سازمان ها قابل مشاهده است، نشانگر بعد ساختاری سرمایه اجتماعی است و شامل اندازه گروه، انسجام گروه، تعامل گروه و مشارکت میان اعضا گروه است.(ناهاپیت و گوشال ، ۱۹۹۸ ، ص۲۵۲ . لسر و استورک[۵] ، ۲۰۰۱ ، ص ۸۳۴)
-
-
-
- بعد رابطه ای سرمایه اجتماعی:
-
-
بعد رابطه ای سرمایه اجتماعی توصیف کننده نوعی روابط شخصی است که افراد با یکدیگر به خاطر سابقه تعاملات خود برقرار میکنند که شامل اعتماد، هنجارها و تعهدات وهویت است.(ناهاپیت و گوشال ، ۱۹۹۸ ، ص۲۵۴)
-
-
-
- بعد شناختی سرمایه اجتماعی:
-
-