-
- کمک به منظور کنترل وبهبود کیفیت کالاهای تولیدی.
-
- اعطای وامهای ارزان بهره با شرایط آسان به شرکتهایی که در بخش فناوری اطلاعات فعالیت میکنند.
-
- پرداخت هزینه های بالا بردن توانمندیهای مربوط به طراحی در رشتههای مهندسی هزینه های اینترنتی دستیابی به طرح های مهندسی، آبونمان نشریات تخصصی ، پرداخت حق الامتیاز طرح های مهندسی واحدهای کوچک ومتوسط.
-
-
- پرداخت هزینه انتقال واحدهای کوچک ومتوسط به شرکتهای صنعتی یا نقاطی که برای اقتصادی شدن فعالیتهای آن ها مناسب به نظر میرسد.
-
-
- کمک به شرکتهای مالزیایی که کوشش میکنند نام ونشان ملی ایجاد کرده و کالاهای خود را تحت یک برند ملی به خارج عرضه کنند.این کمکBrand Promotion Grant نام دارد.
هر شرکتی که حداقل ۶۰% سهام آن به اتباع مالزی تعلق داشته وفروش سالانه آن بیش از ۲۵۰ میلیون دلار مالزی باشد وحداقل معادل ۲۰% فروش سالانه خود صادرات انجام دهد میتواند در سال معادل۲ میلیون دلار مالزی کمک توسعه برند دریافت کند. حداقل ۹۰ درصد کمک دریافتی باید برای معرفی نشان ملی به بازارهای صادراتی صرف شود.
هر شرکتی ملزم است که تنها به خاطر ایجاد یا معرفی یک Brand فعالیت نماید.
- کمک به شرکتهای مالزیایی که کوشش میکنند نام ونشان ملی ایجاد کرده و کالاهای خود را تحت یک برند ملی به خارج عرضه کنند.این کمکBrand Promotion Grant نام دارد.
-
- کمک به بازرگانی کردن پروژه های تحقیق وتوسعه
از آنجا که بخش عمده ای از پروژه های مربوط به تحقیق وتوسعه دانشگاه ها یا مؤسسات آموزشی بدون توجه به اهمیت آن در بخش صادرات یا بازرگانی انجام میگیرد دولت مالزی با ایجاد صندوق ویژه ای تحت عنوان Commercialisation Of R&D Fund تلاش کردهاست شرایطی فراهم نماید که این پروژه ها با گرایش تجاری تهیه شوند.
- کمک به بازرگانی کردن پروژه های تحقیق وتوسعه
-
- به منظور کمک به توسعه صادرات کالاهای صنعتی یا فرآورده های کشاورزی که از ارزش افزوده بالایی- پس از فرآوری- برخوردار هستند وبهره برداری حداکثر از منابع داخلی بانک صادرات- واردات مالزی تسهیلات صادراتی گوناگونی با نرخ های رقابتی در اختیار صادر کنندگان قرار میدهند.
این تسهیلات مشتمل بر موارد زیر است:
الف) تسهیلات اعتباری قبل از صدور کالا برای تهیه یا تولید کالاهای صنعتی یا کشاورزی به میزان ۹۵درصد
ب) تسهیلات اعتباری برای تامین سرمایه در گردش صادرکننده پس از فروش کالا به خارج به میزان ۱۰۰ درصد ارزش کالای حمل شده
مالزی یکی از بهترین سیستمهای تشویق صادرات را در بخش معافیتهای مالیاتی دارا است. بر اساس این سیستم دولت مالزی برای تشویق صادر کنندگان هزینه های زیر را از درآمد مشمول مالیات صادرکنندگان یا واحدهای تولیدی که فعالیت صادراتی دارند کسر میکند:
- به منظور کمک به توسعه صادرات کالاهای صنعتی یا فرآورده های کشاورزی که از ارزش افزوده بالایی- پس از فرآوری- برخوردار هستند وبهره برداری حداکثر از منابع داخلی بانک صادرات- واردات مالزی تسهیلات صادراتی گوناگونی با نرخ های رقابتی در اختیار صادر کنندگان قرار میدهند.
-
- دو برابر کلیه هزینه های مربوط به توسعه صادرات کالا وخدمات.
-
- دو برابر هزینه های مربوط به ایجاد نام و نشان ملیMalaysian Brand
-
- هزینه افزایش میزان صادرات نسبت به سال قبل.
-
- دوبرابر هزینه های مربوط به بیمه اعتبارات صادراتی.
-
- هزینه مربوط به اخذ گواهی تضمین کیفیت.
-
- هزینه مربوط به ثبت حق الامتیازها.
-
- هزینه اقامت در هتلها برای بازاریابان یا هیئتهای بازاریاب
-
- هزینه های تامین مالی صادرات
-
- هزینه تبلیغات در خارج از کشور.
-
- هزینه های تحقیقات بازاریابی.
-
- هزینه تهیه نمونه مجانی برای ارسال به خریداران.
-
- هزینه های مربوط به پیشنهادهای فروش که در نشریات خارجی به چاپ میرسد.
-
- هزینه های شرکت در نمایشگاه های خارجی یا دایر کردن نمایشگاه.
-
- هزینه های راه اندازی یا اداره دفاتر فروش در خارج.
-
- هزینه های طراحی بسته بندی برای کالاهای صادراتی.
-
- هزینه های نگاهداری انبار در خارج برای عرضه کالاهای صادراتی.
-
- عدم دریافت مالیات بر فروش از کالاهای صادراتی.
-
- هزینه های تبلیغ در اینترنت ونشریات تخصصی .
- هزینه تحقیق جهت اجرای پروژه های تولیدی در خارج از مالزی
معافیتهای مالیاتی مالزی- علاوه بر موارد فوق- به شرح زیر است:
-
- ۱۰ درصد درآمد ناشی از افزایش صادرات کالاهایی که ارزش افزوده آن ها تا ۳۰% است.
-
- ۱۵درصد درآمد ناشی از افزایش صادرات کالاهایی که ارزش افزوده آن ها تا ۵۰% است
-
- ۱۰درصد درآمد ناشی از فروش انواع میوه وگلهای تزئینی.
-
- ۵۰ درصد درآمد ناشی از افزایش صادرات خدمات(خدمات مشورتی، مهندسی ساختمان، بازاریابی ، ارائه خدمات مشورتی تجاری، آموزشی،بهداشتی .
- شرکتهایی که فعالیت آن ها بر پایه نمایشگاه های خارجی است یا مجریان فعالیتهای گردشگری هستند از پرداخت مالیات بر درآمد به طور کامل معاف هستند.[۳۷]
صنعتی شدن سریع مالزی نتیجه گشودن درهای کشور بر روی سرمایه گذاریهای مستقیم خارجی بوده است . بخش تولید مصنوعات کارخانه ای موتور محرک رشد اقتصاد مالزی است که ناشی از رشد مداوم سرمایه گذاری های جدید و سرمایه گذاریهای مجدد شرکتهای چند ملیتی و محلی است.[۳۸]
مزایای حضورشرکت های فراملی درمالزی :
منافع و مزایای متعددی از حضور شرکت های چند ملیتی و سرمایه گذاری های مستقیم خارجی عاید مالزی شده است[۳۹] که عبارتند از:
-
- سرمایه گذاری ها تامین مالی، وام های بین شرکتی و حدوداً ۱۵ میلیارد دلار سرمایه گذاری مستقیم خارجی که عمدتاًً متعلق به شرکت های چند ملیتی است .
- شرکت های چند ملیتی از حدود ۴۰ کشور در ۳۰۰۰ پروژه صنعتی در مالزی سرمایه گذارکرده اند. برخی از این شرکت ها عبارتند از[۴۰] :
Matsushita – Motorola -Sony – BPAMOCO – Acer – Ericsson- BASF – IDEMITSU –
-
- شرکت های صنعتی متعلق به خارجی ها در مالزی ۵۵۷،۸۲۸ نفر را به کار گرفته اند .
-
- دسترسی به بازارهای جدید به دلیل حضور گسترده شرکت های چند ملیتی و فراملی در بخش مصنوعات کارخانه ای مالزی و شبکه های گسترده بینالمللی آن ها، این کشور قادر به نفوذ د ر بازارهای جدید گردیده است.
-
- انتقال تکنولوژی و تجارب سرمایه گذاریهای مستقیم خارجی و حضور شرکت های چند ملیتی در مالزی، با خود تکنولوژی های جدید و تجارب آن ها را به ارمغان آورده است .
- سرمایه گذاری مستقیم، به افزایش ارزش افزوده و توسعه پروژه های با تکنولوژی بالا منجر شده و در نتیجه به تربیت نیروی انسانی بسیار ماهر در مالزی انجامیده است .